Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Westlund blev tvåa i världscupen. Foto: Bildbyrån

Svenskan Nathalie Westlund skrälltvåa i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Nathalie Westlund blev tvåa i grenfinalen i barr på världscuptävlingen i Doha. Det var hennes första final i karriären.

– Jag är jätteglad och positivt överraskad att jag tog ett världscupssilver här idag, säger hon till gymnastikförbundet.

Svensk gymnastik har fått en jätteframgång. I sin första världscupfinal i karriären blev Nathalie Westlund tvåa i barr bakom ukrainskan Anna Lasjevska. Westlunds poäng blev 13,233.

– I sin första världscupsfinal i karriären visade Nathalie att hon är att räkna med i internationella sammanhang. Efter en riktigt bra serie, där hon förbättrade det som var mindre bra i kvalet räckte det hela vägen till ett världscupsilver, säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

Trea i barren blev japanskan Mikako Serita.

– Mycket starkt av Nathalie och glädjande för Sverige som inte har så många världcupsmedaljer, säger SVT:s expert Veronica Wagner.

Kim Wanström, som också han gjorde sin första världscupfinal, blev sjua i fristående.

Både Westlund och Wanström är med i det svenska lag som ska tävla på EM i turkiska Antalya i april. SVT sänder mästerskapet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.