Det var vid en sådan här övning på barren som Hitomi Hatakeda skadade sig svårt. Här vid kvalet till OS i Tokyo. Foto: TT

Japansk gymnast till sjukhus med svår ryggmärgsskada

Uppdaterad
Publicerad

Hitomi Hatakedas deltagande i hemma-VM i Kitakyushu slutade i en tragedi. Hon skadade ryggmärgen svårt på träning och fördes i ambulans till sjukhus med svåra smärtor.

Drömmen om en framskjuten placering vid hemma-VM försvann på gårdagens träning i barr. 21-åringen föll illa och fick svåra skador på ryggmärgen, vilka ska undersökas ytterligare. Tillståndet är stabilt.

Hatakeda, som även deltog i hemma-OS i Tokyo, kvalade in till dagens final som fyra men får tillbringa tiden på sjukhuset där hennes mor och tränare Yukiko finns vid hennes sida, skriver Olympics.com.

Fadern OS-bronsmedaljör

Ögonvittnen beskriver att Hatakeda tappade kontrollen och föll med ansiktet före hårt i golvet när hon testade att göra en ”Komova”, en övning där man går från den lägre barren till den högre.

Hatakeda kommer från en gymnastikfamilj där fadern Yoshiaki tog lagbrons vid OS 1992 i Barcelona.

Mästerskapet är det första med publik i Japan sedan OS i Tokyo, som inte tillät publik, i somras.

MER GYMNASTIK: Rumbutis skadar sig och avbryter kvalet (20 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.