Jonna Adlerteg under SM-veckan 2019. Foto: Bildbyrån

Jonna Adlerteg klar för EM-final

Uppdaterad
Publicerad

En miss i kombinationen men inga fall.

Jonna Adlerteg landade på 14.000 poäng i EM-kvalet i barr.

Sent på onsdagskvällen stod det klart att det räcker till grenfinal.

Kvalet i EM i schweiziska Basel är Jonna Adlertegs första internationella tävling sedan coronaviruset bröt ut i fjol.

Återkomsten blev inte perfekt – men klart godkänd. Den 25-åriga svenskan hade en liten miss i kombinationen men inga fall och fick 14.000 poäng i sin specialgren barr. Under kvällen kom beskedet att hon slutade på femte plats och går till lördagens final.

– Det känns lite mitt emellan. Det var skönt att ha kört igenom och inte ha ramlat ner, men en miss i en kombination i början av serien gjorde att det blev ett tapp i utförandet. Resten av serien kändes bra. Jag kan bättre, säger hon till förbundets hemsida.

Även svenska debutanten vidare

För Adlerteg är EM en del i uppladdningen inför sommarens OS dit hon hoppas ta sig. Den dubbla EM-medaljören väntar dock fortfarande på besked från Sveriges olympiska kommitté.

Även mästerskapsdebutanten Tonya Paulsson gjorde bra ifrån sig och är klar för mångkampsfinalen på fredag. Hon presterade bra i alla grenar och belönades med poängen 51.315.

– Det känns jättebra, jag är glad. Jag körde igenom bättre än förväntat. Jag började i friståendet som var lite studsigt. Men jag tänkte mest på att hålla upp hakan och flirta med domarna – det brukar jag inte vara så bra på men det funkade, säger Tonya Paulsson.

SVT sänder EM i artistisk gymnastik mellan 23 och 25 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.