Foto: Bildbyrån

Adlerteg satsar på mångkamp

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasten Jonna Adlerteg som inte tävlat i mångkamp på fyra år gör nu en ny satsning och siktar på att ta en OS-plats.

– Det känns väldigt kul, jag har försökt komma igång med mångkampen i flera år, men det har alltid kommit något i vägen, säger Adlerteg till SVT Sport.

Nu under SM-veckan i Malmö blir första gången på fyra år som Adlerteg tävlar i mångkamp. 24-åringen som helt och hållet satsat på barr de senaste åren har innan dess tampats med skador.

– Jag har känt av knät och behövt backa flera gånger, men nu känns det bra och nu är målet att köra mångkamp på VM för att kunna ta en mångkampsplats på OS.

– Här på SM kommer jag köra väldigt förenklat, det här är tidigt på säsongen för mig, de viktiga tävlingarna kommer i slutet av augusti så jag kör det jag har nu och det känns bra.

Det måste vara en stor skillnad mentalt att plötsligt gå för mångkamp när det varit fokus barr så länge?

– Ja, men det känns kul! Och jag känner faktiskt lite mindre press, jag har inget att förlora. Det var så länge sen jag tävlade, det ska bli kul att se vad jag går för.

Är målet mångkampsguld på SM?

– Nej, jag har faktiskt inte satt ett sådant mål. Jag kör ju inte ens svårast utan jag vill bara vara med, det ska bli kul.

SM-tävlingarna i gymnastik går att följa på SVT Play med start 11.30 i morgon torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.