Kinesiskt guld i bom – Biles trea

Uppdaterad
Publicerad

Kinesiskan Liu Tingting vann guld i damernas bom i VM i Doha i dag. Den amerikanska storstjärnan Simone Biles slutade trea.

Simone Biles vann kvalet och gick därmed ut först i damernas final i bom. Och hon inledde sitt program bra, men hade en del småmissar som drog ned betyget i sitt program. Biles fick poängen 13.699 för sitt program.

Biles ledde tävlingen, fram tills att tävlingens yngsta deltagare, kanadensiskan Anne-Marie Paduariu, gick ut. Och 16-åringen visade inga nerver i sitt första senior-VM, utan gjorde ett mycket bra program och gick in som etta med 14.100.

Kinesiskan Liu Tingting hade ett svårt program men levererade och plockade därmed hem segern med en totalpoäng på 14.533.

För det stora europeiska hoppet, den regerande OS-mästarinnan Sanne Wevers från Nederländerna var det en tuff tävling och efter ett fall i sitt program slutade hon sjua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.