Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Sjöberg har gjort sin sista tävling i DMT. Foto: FIG

Lina Sjöberg slutade sexa i karriärens sista DMT-tävling

Uppdaterad
Publicerad

Lina Sjöberg har gjort sin sista tävling i DMT, dubbel-minitrampolin. I VM-finalen i Sofia, Bulgarien, slutade den svenska trefaldiga världsmästaren på en sjätteplats.

Lina Sjöberg, som vann VM-guld 2021, missade lite i landningen och fick poängen 25,200. Hon var därmed inte bland de fyra främsta som gick vidare till tävlingens andra finalomgång.

– Det är blandade känslor. Jag hade velat gå ut och köra en sista riktigt bra final, men det blev bara ett hopp idag. Men jag känner mig helt okej nöjd med tävlingen ändå. Det var kul att vara där, nu har jag gjort det men det känns också väldigt tråkigt att det är över, säger Lina Sjöberg i ett pressmeddelande.

29-åringen från Uppsala kommer nu i stället lägga fullt fokus på trampolin. Hon flaggade redan innan VM-finalen för att hon därför inte har toppat formen så mycket inför årets världsmästerskap i DMT.

Vann VM-guldet gjorde Bronwyn Dipp från Nya Zealand, som med poängen 24,900 knep segern före Tristan van Natta från USA (24,800). Bronset gick till Cheyanna Robinson från Australien ( 24,000).

Se Lina Sjöbergs VM-final i spelaren ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.