Efter fallet – Adlerteg missar finalen i mångkamp

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Adlerteg missade i sin ”specialgren” barr i artistisk gymnastik i Stuttgart, Tyskland i går. Ett till synes otäckt fall förstörde dagen för Adlerteg, som inte gick vidare. Nu står det klart att den svenska gymnasten även missar finalen i mångkamp.

– Jag missbedömde farten och tog i för mycket, säger Adlerteg till SVT Sport om missen i barr.

Jonna Adlertegs VM-kvalserie blev både positiv och negativ. I sin specialgren barr ställde en miss, som i en första anblick såg riktigt otäck ut, till det för henne. Adlerteg skulle släppa och göra en volt men nådde inte fram till holmen.

– Jag är besviken att jag missade i barren, jag missbedömde farten och tog i för mycket, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport, om missen som hon ändå klarade sig bra från.

Resultatet i barren blev 12.700, en missberäkning för Adlerteg som har EM-silver i barr från både EM 2013 och 2018 på meritlistan.

Resultatet gör att Adlerteg missar mångakamps-finalen. Adlertegs totalpoäng är 49.099 räckte inte. Det är dock inte klart om Adlerteg är klar för OS eller inte. Svenskan har placerat sig på en kvalplats till Tokyo men en officiell bekräftelse från det Internationella Gymnastikförbundet förväntas först efter nästa veckas grenfinaler.

– Jag är så klart stolt över mångkampen. Barr och bom kan jag bättre men med det fristående är jag nöjd med.

SVT sänder VM i artistisk gymnastik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.