Amerikanska gymnasten och OS-guldmedaljören McKayla Maroney larmade om landslagsläkaren Larry Nassars övergrepp fem år innan han greps.

Över fyra miljarder till Nassars offer

Publicerad

Larry Nassars förra arbetsgivare Michigan State University och Nassars offer för sexuella övergrepp har kommit överens om ersättningar på 500 miljoner dollar, drygt 4,3 miljarder kronor. – Jag är glad att vi är klar med processen, säger Rachael Denhollander, som var först att offentligt berätta om Nassars sexuella övergrepp.

Av summan ska 425 miljoner dollar gå till de 332 kvinnor och flickor som utsatts för övergrepp medan resterande summa ska gå till en fond för eventuella brottsoffer som inte gjort sig hörda än.

Trots uppgörelsen är inte Denhollander bara positiv.

– Jag är väldigt tacksam för den historiska summan som visar på svårigheterna som de här kvinnorna genomlidit, säger hon och fortsätter:

– Jag är också väldigt besviken till en missad chans att skapa meningsfulla policyförändringar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer