Jessica Castles. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Stark insats av Castles i finalen – slutade fjortonde

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åriga svenskan Jessica Castles slutade på 14:e plats i EM-finalen i mångkamp i polska Szczecin. Hon gjorde bättre resultat än i kvalet i tre av fyra redskap (hopp, fristående och bom) och landade på totalt 50,732 poäng.
– Jag är jätteglad över placeringen, det var lite synd med min barrserie, men annars känner jag mig jätteglad, säger Jessica Castles till SVT Sport.

I gårdagens kval fick Castles 49,899 poäng och i finalen blev det alltså 50,732 poäng och det var bara 4,3 poäng från pallen. Det får ses som en riktigt stark prestation av 16-åringen som slutade 26:a i kvalet och var i sin första mästerskapsfinal i mångkamp.

– Jag var jätteglad över mina två första grenar (fristående och hopp) sedan övertänkte jag lite i barr sedan gick bom också rätt så bra men jag blev jättenervös på slutet. Jag tror det berodde på att jag gjort allt annat så bra och jag ville inte ge bort det, säger Castles.

EM-guldet gick till fransyskan Melanie De Jesus Dos Santos med endast 0,068 poängs marginal till brittiskan Elissa Downie. Bronset knep ryskan Angelina Melnikova.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Castles: ”Jag är jätteglad över placeringen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer