Simone Biles. Foto: Bildbyrån

Superstjärnan fortsätter över Tokyo-OS

Uppdaterad
Publicerad

Simone Biles hade tänkt avsluta karriären i år efter sommar-OS i Tokyo. När det beslutades att spelen skjuts upp till nästa sommar tog det ett tag för gymnastikstjärnan att bestämma sig. Men nu är det klart. Hon satsar ett år till för att få avsluta med ett OS.

Men det blir en tuff utmaning:

– Jag har ingen tvekan om att mina tränare kan få mig i fysiskt toppslag, säger Simone Biles i amerikanska tv-programmet ”Today”, men tillägger:

– Fast mentalt, att fortsätta ett år till. Det är vad som kommer att bli krävande för mig och oss alla. Vi måste hålla oss i form såväl mentalt som fysiskt.

Hade Simone Biles valt att lägga av skulle OS i Tokyo ha tappat ett av sina stora internationella affischnamn. 23-åringen tog fyra OS-guld i Rio för fyra år sedan och har kammat hem hela 19 VM-guld.

KLIPP: Lista: Tre anledningar till att OS skjuts upp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.