• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Jonna Adlerteg. Foto: Bildbyrån

Sverige får OS-kvalplatser efter VM

Publicerad

Efter VM bekräftar det internationella gymnastikförbundet FIG att Jonna Adlerteg och David Rumbutis prestationer räckte till att säkra svenska platser till OS-kvalet inför OS i Tokyo 2020.

Nu väntar en dialog mellan SOK och Gymnastikförbundet för att besluta om Sverige ska ta vara på chansen eller inte. Hur som helst så har det gett ett kvitto på prestationerna från de svenska gymnasterna.

– Jag är superglad och lättad över att ha det bekräftat nu. Sedan kommer det ju att vara en vidare process med SOK. Men jag är glad att mitt namn finns med på listan, säger Adlerteg till SVT Sport.

– OS har ju varit en dröm från start, det skulle betyda väldigt mycket för mig och min familj att få vara där. Det har varit mycket slit och jobb men samtidigt väldigt roligt. Så jag ser fram emot OS, även om det inte skulle bli OS 2020 har jag siktet mot 2024 redan nu, säger Rumbutis till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer