Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Westlund var bäst av svenskorna. Foto: Bildbyrån

Sverige klart för VM – tog sista platsen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för VM i artistisk gymnastik.

För första gången sedan 2014.

– Helt fantastiskt, säger SVT:s kommentator AnnaMaria Fredholm i sändningen.

Alva Eriksson, Tonya Paulsson och tvillingarna Nathalie och Emelie Westlund var de svenskor som tävlade i mångkampen på den artistiska gymnastiken på EM i München. Tävlingen fungerade även som kval till lagfinalen, som avgörs senare under mästerskapet, och VM som avgörs senare i år.

Det var Nathalie Westlund som placerade sig bäst av svenskorna i den individuella tävlingen. Men hoppet om att hon skulle kvala in till VM individuellt genom ett bra resultat på EM, levde inte så länge.

Nathalie Westlund slutade 20:e totalt, hennes bästa resultat kom i barr där hon blev 22:a.

– Jag kom igenom alla grenar fallfritt, så det känns jätteskönt, lite vingligt på bommen, några småmissar, men i helhet är jag väldigt nöjd, säger hon till SVT Sport.

Vann gjorde italienskan Asia D´Amato efter en dramatisk avslutning i barr där landsmaninnan Martina Maggio hade guldläge, men tappade greppen och föll. Maggio tog ändå ett brons.

Sverige klart för VM: ”Fantastiskt”

Det blev en spänd väntan för de svenska tjejerna som var klara med sitt redan efter lunchtid. De behövde vara bland de 13 bästa lagen för att ta sig till VM som avgörs senare i år i England. Sverige blev också 13:e – därmed klart för VM, för första gången sedan 2014.

– Helt fantastiskt, säger SVT:s kommentator AnnaMaria Fredholm i sändningen.

Däremot hade man behövt vara bland de åtta bästa lagen för att gå vidare till lagfinalen som avgörs senare under EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.