Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tonya Paulsson är en av två svenskor som tävlar i fredagens mångkampsfinal i gymnastik-EM. Foto: Bildbyrån

Sverige tia i lagtävlingen i gymnastik-EM – säkrar VM-plats

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna imponerade stort på gymnastik-EM i Antalya, Turkiet.

Tiondeplatsen i lagtävlingen är Sveriges bästa resultat någonsin i EM och innebär att svenskorna säkrat en lagplats till VM.

Dessutom är både Tonya Paulsson och Emelie Westlund klara för fredagens mångkampsfinal.

Tonya Paulsson slutade på 17:e plats och Emelie Westlund blev 19:e i dagens tävling. Paulsson fick bland annat 13.300 poäng i hopp medan Westlund hade sin högsta notering i barr – 13.333 poäng.

– Jag är väldigt glad. Jag kanske inte har sagt det högt men final var mitt mål med EM så det är skönt att jag lyckades. Riktigt kul att Emelie är i final också och att hon fick lyckas i dag, säger Tonya Paulsson i ett pressmeddelande.

– Jag är så stolt över hela lagets insats och lagresultatet är väldigt häftigt. Jag tror vi har potential att komma ännu högre nästa gång.

Att två svenskor tagit sig till mångkampsfinal i EM har bara hänt en gång tidigare – 2011 när Veronica Wagner och Jonna Adlerteg stod för samma bedrift.

Faktum var att även Nathalie Westlund kom bland de 24 bästa (hon var 22:a) som tar sig till final men varje nation får endast ställa upp med två gymnaster i varje final.

Onsdagens lagtävling vanns av Storbritannien före Italien och Nederländerna.

Fredagens mångkampsfinal sänds i SVT Play med start kl 14.50. Redan under torsdagen inleds SVT:s sändningar från EM med herrarnas mångkampsfinal 14.50 i SVT Play.

SE MER: EM-gymnasterna: ”Vi har alla höga målsättningar”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT har träffat de svenska EM-gymnasterna och pratat om målsättningen framåt. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.