Halfvarsson starkast i stjärnfylld sprintfinal

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en väntad och stjärnfylld sprintfinal på herrsidan under SM-veckan i Skellefteå. Calle Halfvarsson imponerande genom hela tävlingen och tog sitt tredje SM-guld totalt i karriären.

– Det är kul att jag får ta ett SM-guld för Sågmyra och den lilla klubben. Det har nog hänt sedan tidigare men det var nog väldigt längesen, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Viktor Thorn vann sprintkvalet och fanns också med i finalen. Där fanns också Teodor Peterson och Oskar Svensson.

Men vann gjorde Calle Halfvarsson. Det var en snabb final som gick tio sekunder snabbare än näst snabbaste loppet under tävlingen.

Halvarsson var trygg i både kvart- och semifinal som han också kontrollerade och vann – med samma ryck  sista backen som i finalen.

– Jag hade haft en bra trend i den sista långa backen i varje heat. Jag var inställd på att det var där jag kunde avgöra, sade Halfvarsson till SVT.

”Bra att Calle stack”

Viktor Thorn var själv inställd på att rycka där Halfvarsson stack. Nu blev det en andraplats för Thorn som inte hade krafterna att utmana om guldet.

– Calle kom starkt i sista backen och jag är nöjd med att ta silver med tanke på att ingenting fungerade i går. Målet var att kunna avgöra där för medaljer, så det var bra att Calle kom där och drog upp tempot, sade Thorn.

Oskar Svensson plockade bronset och regerande sprintmästaren Teodor Peterson slutade fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.