Uppsnack inför EM-finalen i handboll

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Spanien i kvällens EM-final. SVT Sports reporter Ola Bränholm och expert Magnus Grahn finns på plats i Zagreb och sänder direkt inför EM-finalen.

Grahn konstaterar att Spanien är finalfavorit men att det ändå finns en del saker som talar för ny svensk jätteskräll.

– Det här laget har överraskat oss. Först i VM förra året men även här. Det här laget har en fantastisk lagmoral, det är en förstärkt fritidsgård när man träffar dem. Det finns ändå mycket som talar för att Sverige ska kunna vinna, säger SVT-experten.

Sverige och Spanien har inte mötts i en mästerskapsfinal sedan 1998, då vann Sverige med 25-23. I kväll är det dags igen.

Och historiken är trevlig läsning för svensk del. Sverige har spelat fyra EM-finaler och vunnit samtliga. Spanien har också spelat fyra EM-finaler, men fallit i samtliga.

– Det är klart att det det betyder något. Statistik och historia har en viss påverkan, det är jag övertygad om. Det talar faktiskt för att Sverige också ska kunna vinna i dag, säger Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.