Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Svenska handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg om det eknomiska resultatet efter vinterns handbolls-VM: ”Gick runt ekonomiskt på ett bra sätt”. Foto: Adam Ihse/TT

Svenska handbollsförbundet gjorde miljonvinst på handbolls-VM: ”Nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Det norska handbollsförbundet gjorde ett miljonunderskott på vinterns handbolls-VM.

Men för det svenska handbollsförbundet gick det bättre.

– Vi har gått drygt en miljon kronor plus, avslöjar generalsekreterare Robert Wedberg för SVT Sport.

Det var publiksuccé under flera matcher i Sverige under handbolls-VM i vintras.

Och det återspeglar sig även i det ekonomiska resultatet.

Handbolls-VM

– Vi har ju inte hundraprocentigt stängt VM-bolaget, det lever kvar en del eftergifter. Men det vi kan säga är att vi har gått en dryg miljon kronor plus, säger det svenska handbollsförbundets generalsekreterare Robert Wedberg.

”Vi var bekymrade”

Innan såväl den ekonomiska konjunkturen som säkerhetsläget i Sverige försämrades hade förbundet hoppats på ytterligare ett par miljoner kronor plus, men Wedberg försäkrar att de ändå är nöjda med det ekonomiska resultatet.

– Vi är nöjda, med det läget som uppstod inför december med konjunkturen. Det påverkade ju samhället mycket, och det är klart att vi var bekymrade, precis som med säkerhetsläget som påverkade och var något som vi fick lägga mer än planerat på, säger han.

Överskottet som nu blir, vad läggs de pengarna på?

– Vi lägger inget på drift när vi gör plus på mästerskap, utan vi investerar det för framtiden. Vi satsar på utvecklingsprojekt och breddhandbollen och säkerställer även att vi har en buffert på elitsidan.

För det norska förbundet gick det sämre. Det gick en miljon norska kronor minus, rapporterade tidningen Verdens Gang i dag. VM arrangerades även där, precis som i Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet