18-åringen om drömmålet i CL

Uppdaterad
Publicerad

Valter Chrintz knorrade sitt Kristianstad ett steg närmare slutspel i Champions League. Samtidigt som 18-åringen blev ett hett samtalsämne i en hel handbollsvärld.

Med tio sekunder kvar av matchen mellan Montpellier och IFK Kristianstad stod det 30–30, en timeout senare, låg plötsligt avgörandet i 18-åriga Valter Chrintz händer. Vinstmålet knorrade han in precis innan slutsignalen ljöd. IFK Kristianstads dröm om vidare avancemang i Champions League lever i allra högsta grad.

– Jag är så fokuserad på att just hoppa in och få ett läge. Sen blev läget att göra mål så pass dåligt så jag såg ingen annan möjlighet än att knorra in bollen och så jag gjorde jag det, berättar Valter Chrintz.

– Det var väldigt häftigt. Speciellt när det nästan är slut och man ser att bollen går stolpe in och man vänder sig och ska springa tillbaka och ser hela bänken stå upp och skrika.

Efter vinstmålet i söndags har en hel handbollsvärlds ögon vilat på 18-åringen från Åhus, gratulationer har kommit från när och fjärran men om några storklubbar hört av sig är han tämligen förtegen om samtidigt som han ler sitt allra bredaste leende.

– Jag har är inte riktigt inne i den delen, jag har en agent som har koll på det. Sen har vi en dialog med Kristianstads sportchef. Så du får fråga min agent, säger Valter Chrintz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer