William Andersson Moberg låg bakom Alingsås seger. Foto: TT

19-årige talangen bakom Alingsåsseger

William Andersson Moberg låg bakom Alingsåssegern borta mot Sävehof. Den 19-årige mittnian stod för sex mål i segern med 22-16.

– Det betyder inte ett skit förutom att det är kvitterat, säger Andersson Moberg till SVT.

Alingsås kvitterade matchserien mot Sävehof efter ha vunnit den andra matchen med 22-16.

– Det betyder inte ett skit att vi vann förutom att det är kvitterat, säger Andersson Moberg till SVT.

I den första finalmatchen låg 18-årige Sävehofmålvakten Simon Möller bakom segern. I kväll var det Alingsås 19-årige stortalang William Andersson Moberg som med sina sex mål blev bäst i bortalaget.

– Jag gör bara min grej. Det är lätt att spela, säger Andersson Moberg till SVT Sport.

Alingsås fick annars en tung start när Andreas Berg fick rött kort efter fem minuters spel och underläge 4-2. när han kom in sent i en situation. Men i en målsnål förstahalvlek var det gästande Alingsås som ledde med uddamålet, 9-8, i paus.

Precis som under stora delar av slutspelet tog Sävehof ut målvakten i anfallsspelet och spelade sju mot sex. Men laget hade svårt att skapa chanser och i den andra halvleken gjorde Partillelaget bara sju mål.