AIK firar säsongens första seger. Foto: Bildbyrån

AIK vinnare – efter tolv raka förluster

Uppdaterad
Publicerad

AIK hade förlorat tolv raka ligamatcher inför kvällens hemmamöte med bottenkollegan Karlskrona.

Då kom trendbrottet, när stockholmarna vann med 28-24.

– Jag spelar för att uppleva dessa vinster, eufori och känslor, säger Pavle Karacic till SVT Sport.

När AIK tog över Ricohs plats i handbollsligan inför säsongen var tanken att laget skulle dra till sig extra stort intresse och äntligen nå klubbens första slutspel. Efter tolv omgångar av handbollsligan parkerade stockholmarna sist med noll poäng och -65 i målskillnad.

I dag kom trendbrottet hemma mot Karlskrona, som hade tre raka segrar i bagaget.

Starkare i andra halvlek

Gästerna inledde dock bäst och var i ledning med 8-4 efter bara 13 minuters spel, men i halvtid hade AIK vänt till ledning 14-13.

–  Jag vet inte ens vad vi sysslar med första 15 minuterna. Sen efter 8-4 går vi upp i 9-8 utan en timeout och spelar ruggigt försvarsspel. Vi är som två olika lag och däreter så flyter det på, säger AIK:s Pavle Karacic.

I den andra halvleken var tabelljumbon mycket mer bestämda och rann iväg till en ledning på som mest fyra bollar. Framför allt var det en laginsats som speglade prestationen, med Troels Vejby Jörgensen som bästa målskytt på sju. Hos gästerna utmärkte sig Ian Martin med sju baljor.

”Kommer hålla oss kvar”

Matchen slutade 28-24 och efteråt var det euforiska känslor i hemmalägret.

– Helt fantastiskt. Tolv matcher.. det har känts frustrerande. En förlust tänjer en idrottare nog mycket, tänk då hur tolv raka känns. Men jag spelar för att uppleva dessa vinster, eufori och känslor, säger Karacic som gjorde fem mål i matchen.

Härnäst väntar Lugi och Önnered för AIK.

– Det kommer bli tajt och vi behöver minst två av fyra poäng. Men vi är en ny organisation, men jag tror absolut vi kommer klara oss kvar i elitserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.