Experten om AIK:s kris: ”De måste vinna snart”

Uppdaterad
Publicerad

I fyra säsonger hade Ricoh hållt sig i handbollsligan.

Sedan tog AIK över verksamheten – nu har de förlorat alla matcher. Inför kvällens bottenmöte med Karlskrona är laget piskade att vinna.

– AIK måste vinna snart, annars åker de, säger SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn.

När AIK tog över Ricohs plats i handbollsligan inför säsongen var tanken att laget skulle dra till sig extra stort intresse och äntligen nå sitt första slutspel.

– På sikt vill vi aspirera om SM-guld, berättade klubbens ordförande Christer Widoff för SVT Sport då.

Tolv raka förluster

Men verkligheten har blivit en helt annan.

AIK:s start på säsongen har varit fiaskoartad. Tolv raka förluster i inledningen på handbollsligan har det blivit, och med snart halva säsongen spelad varnar nu SVT:s expert Magnus Grahn för att saker måste förändras.

– AIK börjar oftast bra, men när det sedan drar ihop sig mot andra halvlek så har de alldeles för få spelare som kliver fram. Det finns ingen harmoni i spelet, de försöker men går på styltor. De andra halvekarna har varit för dåliga generellt sett, säger han.

”Då åker de”

I lagets trettonde match ställs de mot bottenkollegan Karlskrona, som bara vunnit fyra matcher. En ödesmatch, menar Grahn.

– Jag tror att de måste få till en seger inom en eller två omgångar, annars kommer det bli jättejobbigt. Lagen under AIK kommer ju därefter att slå varandra också, då kommer AIK behöva vinna många matcher för att ta i kapp. De måste vinna snart, annars åker de, säger han.

Förlusten av Henrik Olsson inför säsongen har varit väldigt kostsam, han var kittet med alla spelare och låg högt upp i assistligan, de saknar honom väldigt mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.