Richard Kappelin stred tappert i Kristianstads mål. Foto: Bildbyrån.

Ilska i utspelat Kristianstad: ”Bland det sämsta jag varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

De fyra senaste årens svenska mästare Kristianstad åkte på en riktig stjärnsmäll i Alingsås. Hemmalaget vann med otroliga 33-23 mot serieledaren efter att det mesta gått in.

– Det är fantastiskt och skitkul. Hela laget är påkopplat och vi får träff framåt. Vi hade stolpe in och visar en härlig moral, säger den storspelande hemmamålvakten Gustav Skagerling, som gjorde 22 räddningar, till C More.

När Benjamin Helander sköt 33-22 i den näst sista minuten ställde sig publiken upp för att hylla hemmalaget. När segern var ett faktum samlades spelarna för ringdans. Det var hängande huvuden i Kristianstad.

– Jag är oerhört besviken på oss själva, något som gällde hela matchen. Vi är inne i en dålig period just nu. Vi måste ta tag i grejerna innan det är för sent. Vi får rannsaka oss själva och ta lärdom. Det är alldeles för dåligt, säger Kristianstads Olafur Gudmundsson.

Tredje raka bortaförlusten för Kristianstad

Kristianstad, som har tre raka bortaförluster i Handbollsligan, kunde inte mobilisera i andra halvleken utan Alingsås drygade ut de fem målen man hade med sig och bara gled ifrån till publikens taktfasta klappningar i Estrad.

Niclas Barud såg till att Alingsås gick till pausvila med 14-9 efter att ha skjutit bollen från linjen via målvakten Richard Kappelin med tio sekunder kvar. Trots de fem målens underläge var det Kappelin, med ett förflutet i Alingsås, som någorlunda höll kvar Kristianstad i matchen.  

– Det är bland det sämsta jag varit med om i Kristianstadströjan. Det är för många spelare som inte är närvarande. Det sliter att fokusera på två fronter med Champions League-spel men vi måste kunna vara mer professionella, sade Richard Kappelin i pausen. Och det blev bara värre.

Kristianstad har vunnit SM de fyra senaste åren. Alingsås har spelat fyra SM-finaler de senaste fem åren och fått med sig ett guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.