Alingsås till semifinal efter superrysare – mål i sista sekunden

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås är klart för semifinal i herrarnas handbollsliga efter en rysare i den femte och avgörande matchen hemma mot Ystad.

Felix Claar avgjorde matchen i den absolut sista sekunden till 27-26, då hade Ystads IF precis kvitterat.

– Jag hörde att det var fem sekunder kvar och de skrek bara skjut, säger matchhjälten Felix Claar till Sportkanalen.

Stortalangen Ludvig Hallbäck, 18, kvitterade matchen på straff för sitt Ystads IF mot Alingsås med endast 24 sekunder kvar. Målet var hans tionde i matchen och hans sjätte straffmål på sex försök.

Men det hjälpte inte.

Alingsås skarpskytt Felix Claar ville annat. I det sista anfallet, i den absolut sista sekunden avlossade han ett skott som gick in bakom Anders Persson i målet.

– Det är underbart. Vilken moral, nu ska vi bara njuta av det här, säger Felix Claar till Sportkanalen.

”Kan bli en go semifinalserie”

– Jag hörde att det var fem sekunder kvar och de skrek bara skjut, det fanns ingen annan möjlighet så jag prövade, säger han om det sista målet.

I semifinalen väntar nu Kristianstad. I den andra semin möts Sävehof och Skövde.

– Det kunde gått hursomhelst, men jag är glad att han sätter den, vilken moral – det här kan bli en go semifinalserie, säger tränare Mikael Franzén.

– Klart att vi kan ta oss vidare, säger han om chanserna mot Kristianstad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.