Alingsås vann tungviktsmötet

Uppdaterad
Publicerad

Både Alingsås och Sävehof har värvat meriterat och tippas utmana Kristianstad. När lagen möttes ikväll fanns 497 svenska landskamper fördelade på tolv olika spelare på planen. Det blev 32-faldige landslagsmannen Magnus Persson som avgjorde för hemmalaget, 30-29.

Det blev jämnt och tätt trots att hemmalaget hade ledningen under i stort sett hela matchen. Magnus Persson satte 30-29 med 17 sek kvar. Sävehof tog timeout och hade chans att kvittera men kastade bort sista anfallet.

Johan Jakobsson gjorde sin bästa match sedan hemkomsten och blev målbäst i matchen med sex fullträffar för Sävehof, men det hjälpte föga.

Alingsås tog därmed fjärde raka segern i upptakten av serien, mycket starkt med tanke på att man tappade VM-spelarna Jesper Konradsson, Max Darj och Emil Frend Öfors inför säsongen. För Sävehof har det varit en svajig start, bara tre poäng efter fyra matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.