Alingsås vann västderbyt mot Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Flodman satte 25-24 – samtidigt gjorde målvakten Rickard Frisk två avgörande räddningar. Det räckte för att Alingsås skulle vinna med 27-25 i västderbyt borta mot Sävehof.

För andra gången på kort tid tog Alingsås segern i mötet med Sävehof i Partille Arena, och befäster sin position som bäst i väst. Slutet blev spännande, där Alingås Andreas Flodman gav Alingsås ledningen när knappt två minuter återstod.

Frisk storspelade

När sedan Rickard Frisk räddade två vassa lägen, när bland annat Sävehofs Jonas Larholm var farligt framme, så kunde bortalaget hålla undan. Efteråt var Alingsås-målvakten riktigt nöjd med andra segern på kort tid mot Partillegänget.

– Det är helt underbart så klart, det är inte så ofta man möts två gånger så här tidigt på säsongen, och så klart fantastiskt att vi har vunnit båda, säger Rickard Frisk till C More.

Kollegan i Sävehof-målet Per Sandström gjorde också en stark match, men kunde inte stoppa Alingsåsspelarna från att avgöra matchen.

– Jag tycker att vi är bra med hela matchen, men det saknas det lilla sista och det finns lite att jobba med framöver, säger Sandström till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.