Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Nilsson är tillbaka i Sveriges landslag i handboll – trots att han stängde dörren för mindre än ett år sedan. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Andreas Nilsson stängde dörren till landslaget – är nu tillbaka: ”Var frustration”

Uppdaterad
Publicerad

För mindre än ett år sedan ratades han av landslaget igen – och stängde dörren.

Nu har Andreas ”Stycket” Nilsson öppnat dörren och tagit sig tillbaka.

– Det var väl mer i frustration, säger han till SVT Sport.

Andreas Nilsson var given i landslaget i åtta år, men petades när Glenn Solberg tog över som förbundskapten.

Inför VM på hemmaplan förra året var Andreas Nilsson med i bruttotruppen och ratades när den slutliga truppen togs ut. Då fick ”Stycket” nog.

– Nu vill jag inte vara med, om jag bara ska vara med i en bruttotrupp. De får köra på med sitt gäng, sa han till Aftonbladet då.

Hör Andreas Nilsson förklara vad som fick honom att ändra uppfattning kring landslaget i spelaren ovan.

”Annan situation”

Men nu är 33-åringen uttagen till landskampen med Ukraina inför EM i vinter och ser ut att göra comeback efter tre år utan spel i landslagsdräkten.

– Väldigt roligt att vara tillbaka. Jag har spelat många gånger i landslaget, men det kommer bli lite pirrigt, det var ett tag sedan sist, säger Andreas Nilsson till SVT Sport.

Glenn Solberg tycker att det känns bra att ha Nilsson tillbaka.

– Under de här åren har vi fått bra resultat med linjespelare som gjort det bra, då är det svårt att ändra. Men nu är vi i en annan situation (med Max Darj och Fredric Pettersson borta) och Andreas spelar mycket åt båda hållen i sin klubb. Det är flera saker som gör att vi tror att Andreas kan vara med och lyfta oss framåt, säger Solberg till SVT Sport.

”Får ge tillbaka lite”

Eftersom ”Stycket” inte har varit med på ett tag är hans roll i den kommande matchen inte helt klar än. Men om han får välja själv så spelar han både anfall och försvar.

– Ja det är roligt, då får man ge tillbaka lite också vad man får i anfallet. Jag har börjat spela mer försvar i klubblaget under de senaste två åren, så det får tiden ge med sig hur min roll blir, säger Andreas Nilsson.

Sveriges match mot Ukraina sänds i SVT2 och på Play på torsdag 18.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.