Andreas Palicka under onsdagens VM-kvartsfinal mot Qatar. Foto: Bildbyrån

Andreas Palicka: ”Inget lag i VM vill spela mot oss”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Frankrike i dagens VM-semifinal i handboll som börjar 17.30.

Målvakten Andreas Palicka håller Sverige som underdogs inför rysaren, men säger samtidigt:

– Får vi vårt spel att stämma kan jag garantera att inget lag i VM vill spela mot oss.

Blågult krossade Qatar med hela 35-23 i kvartsfinalen i onsdags och nu väntar en stentuff uppgift i form av ett stjärnspäckat Frankrike i kväll.

Veteranen Andreas Palicka, som storspelat i det svenska målet under mästerskapet, menar att fransmännen får bära favoritskapet.

Handbolls-VM

– Jag skulle säga att det är ungefär 65-35 till Frankrike rent procentuellt. De är favoriter och har sett sjukt starka ut under turneringen. De har dubbla eller trippla alternativ på varje position. De är ett världslag, säger han och fortsätter:

– Det som talar för oss är att vi gör vår grej som vi har gjort under hela turneringen. Vår chans blir att hitta den nivån igen. Vi ska spela en VM-semifinal för helvete, det spelar ingen roll hur trött man är, nu är det bara att köra.

”Ska vara extremt stolta”

34-åringen säger att han har upplevt mycket på handbollsplanen, men att han har sina bästa år just nu.

– Jag får sådan jäkla motivation av de här grabbarna och jag får så sjukt mycket energi och mår så bra när jag är här. Vi som svenskar ska allihopa vara extremt stolta över vad vi presterat här nere i Egypten.

SVT Sport direktrapporterar från dagens VM-semifinal och du kan följa den HÄR!

KLIPP: Experten: ”Överträffat alla förväntningar”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet