Andreas Palicka. Foto: Bildbyrån

Andreas Palicka efter premiärsegern: ”Obeskrivlig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Inför storpublik i Scandinavium levererade Sverige direkt i handbolls-EM. En av frontfigurerna var Andreas Palicka som storspelade i målet, och han älskade att spela inför hemmapubliken.

– Det är sådana moment som jag älskar väldigt mycket, säger han till SVT Sport.

Andreas Palicka säger efter premiären att det var en match han sett fram emot länge, och att det levde upp till förväntningarna.

– Lite obeskrivlig känsla faktiskt. Med hemmaplan och premiär i ett EM som man sett fram emot länge. Det gick bra för hela laget, gick bra för mig, det var en fantastisk känsla i dag. Och supportrarna, helt otroligt, säger Palicka till SVT Sport.

Handbolls-EM

När Sverige vann så medger Palicka att det var en tyngd som lättade från axlarna.

– Det är jätteviktigt. Delvis har vi haft ganska mycket press på oss. Vi har mål att försvara och i dag tycker jag att vi klaffar till hundra procent. Det är inget snack om det, alla visar att vi blivit några år äldre och att erfarenheten finns där när den verkligen behövs.

Att det var så mycket publik var något som skapade en extra press, som Palicka trots allt njöt utav.

– Det är klart att det är en pressad situation att spela inför 12 000. Det är så sjukt skönt att ha den här premiären spelad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet