Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Palicka var besviken efter förlusten i bronsmatchen. Foto: Bildbyrån/SVT

Palicka: ”Hade velat göra väldigt mycket annorlunda”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för Sverige i handbolls-VM på hemmaplan.

Hos målvakten Andreas Palicka var besvikelsen stor kort efter slutsignal.

– Det är jobbigt, det är väldigt tufft, säger 36-åringen till SVT Sport.

– Det känns som att man hade velat göra väldigt mycket annorlunda. Ändå tycker jag att vi presterar en fin första halvlek, vi gör 22 mål. Det är en väldigt öppen match, båda lagen trycker och försöker trötta ut varandra, därav mycket mål, säger Palicka.

Sedan vände matchen, från Sveriges 22-18 efter första halvlek till spanskt övertag efter första kvarten i andra halvlek.

– Då hittar de ett annat lugn i sitt spel och vi hamnar lite i stå både bakåt och framåt. För lite räddningar och de hittar in till linjen och fria lägen. Vi blir nog lite frustrerade och trötta och förlorar momentum.

”Handlar om marginaler”

Allt som allt tycker Andreas Palicka att Sverige fortsatt är ett lag som hör hemma i världstoppen.

– Vi har tagit oss upp dit och skillnaden mellan ettan och fyran är inte stor. Handbollen är komplex och handlar om marginaler. Vi har inte med oss marginalerna i de två avslutande matcherna, speciellt i dag, säger Palicka och lägger till:

– Vi kommer se och lära oss av detta och ta med oss mycket positivt men också lära oss för att ta ytterligare kliv i svensk handboll. Det är alltid så när man förlorar, då mår man inte bra och då får vi leva i det och försöka växa i det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.