Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här håller HK Ankaret ett brandtal inför publiken. Foto: Bildbyrån/HK Ankaret

Spelarna i HK Ankaret känner sig svikna: ”Fick inte ens en ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen hade redan innan Handbollsklubben Ankaret börjat kvalspelet till allsvenskan bestämt sig för att inte låta laget gå upp av framför allt ekonomiska skäl. När spelarna fick höra att styrelsen gått bakom ryggen brast det. Nu råder fullt kaos i föreningen.

– Även i dag ett dygn senare är det spelare som gråter och vår tränare är helt förstörd, säger målvakten Alfred Åswärd till SVT Sport.

Under gårdagen föll man inför en fullsatt hall, 400 personer, i Bjärred där det var lapp på luckan 45 minuter i förväg mot Ystads IF U med 34-31 i direktkvalet. Ännu återstår kvalet för att ta sig vidare men där HK Ankaret, spelar i division 1 södra, inte verkar delta.

– Vi spelare samlades i kväll för att diskutera igenom situationen. När vi hörde att styrelsen satt i ett extrainsatt möte tvingade vi hit två personer för att höra om det fanns en chans i världen att kunna spela vidare. Vi blev ännu mer förbannade eftersom vi inte fick några svar, säger Åswärd efter mötet där bland annat den vice ordföranden Anders Rask deltog.

När herrspelarna dök upp i hallen blev de inklappade av ett ungdomslag som var där och tränade. Spelarna hade velat ha ett förlåt eller en ursäkt men fick ingenting.

”Extremt lurade”

Andra ledare i HK Ankaret har bett spelarna att hålla ut ett dygn till för att se om laget kan spela vidare i kvalet. Efter gårdagens match slogs delar av omklädningsrum och dusch sönder i den ilska som följde.

Laget skickade en lista på sponsorer till styrelsen för två veckor sedan.

– Efter slutsignalen kommer en person fram och säger att han vill sponsra med 250 000 kronor men inte hört något. Varför har ingen lyft luren? Det står två herrar från styrelsen i omklädningsrummet och säger att de gjort allt men vi känner oss extremt lurade, säger Åswärd och tror att det är över.

– Det finns ingen som vill spela kvar med nuvarande ordförande och vice ordförande.

”Vi har en pågående fruktsam dialog med herrlaget och sponsorer är kontaktade både löpande, nyligen och nu”, skriver vice ordföranden Anders Rask i ett sms till SVT Sport.

Vad säger du om kravet på din avgång?

”Styrelse väljs på årsmötet eller extrainsatt sådant”, svarar Rask.

Styrelsens förklaring till beslutet.

Se HK Ankarets brandtal till publiken i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.