Anna Lagerquist vann den ryska cupen Foto: Bildbyrån

Lagerquist vann första titeln med nya klubben – efter en vecka

Uppdaterad
Publicerad

För bara en vecka sedan anslöt Anna Lagerquist till sin nya klubb Rostov-Don.

I dag tog hon sin första titel med det ryska storlaget när de vann cupfinalen mot Sabina Jacobsens CSKA Moskva med 29-26.

– Det är otroligt kul att vara i gång och spela igen, säger Lagerquist till SVT Sport.

Övergången från danska Nykøbing Falster blev klar redan i juni, men coronapandemin har försenat flytten till Ryssland för landslagets Anna Lagerquist, 26.

Nu blir det i stället en rivstart för mittsexan från Lund.

”Väldigt kul”

Debut i går i cupsemifinalen (seger mot Kuban Krasnodar med 37-25), seger i cupfinalen i dag och seriespelet inleds på lördag.

– Det är väldigt kul att få spela riktiga matcher igen, det har jag inte gjort sedan i mars. Det kändes lite segt i går men jag har bara tränat för fullt i några träningar så det gäller att inte bli för ivrig utan trappa upp på ett bra sätt, säger Lagerquist till SVT Sport på telefon från Moskva, där torsdagens final avgjordes.

Fick spela inför publik

Sabina Jacobsens CSKA Moskva ledde ett tag med fyra bollar, men Rostov-Don vände till seger med 29-26. Matchen spelades inför ett litet antal åskådare i den ryska huvudstaden.

– Det var lite publik, med betoning på lite. Men kul att inte behöva spela inför helt tomma läktare, säger Lagerquist.

Konkurrerar med stjärna

Rostov-Don har med fyra raka ligatitlar varit Rysslands bästa lag de senaste åren och klassas som ett av hela världens främsta klubblag. Där kommer Anna Lagerquist att konkurrera på sin position med ryska landslagsveteranen Kseniya Makeyeva, 29.

– Hon är otroligt duktig så det ska bli kul att få kämpa om speltiden. Vi får se hur mycket det blir. Mitt fokus just nu är bara att komma i gång med handbollen igen och hitta tillbaka till formen, säger svenskan.

”Hög nivå på träningarna”

Vad är ditt intryck av klubben såhär långt?

– Jag har fått ett väldigt bra intryck. Alla tjejerna i laget har varit jättesöta och trevliga och måna om att jag ska komma in i laget. Sedan är det förstås en annan kultur och ett annat språk med allt vad det innebär, så det tar väl lite tid innan man är helt inne i det. Nivån på träningarna är väldigt hög så det gäller att man kommer fokuserad och ger allt. Det känns väldigt motiverande.

MER HANDBOLL: Problemet för förbundskaptenen: Saknar vänstersexor (19 augusti 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.