Tomas Axnérs kritik efter Mellegårds skada: ”De måste ta hand om spelarna bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Tre givna vänstersexor har blivit noll.

Damernas förbundskapten Tomas Axnér riktar skarp kritik mot Köpenhamn efter skadan på Olivia Mellegård.

– De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt än vad Köpenhamn gjorde i det här fallet, säger Axnér till SVT Sport.

Loui Sand har slutat.

Marie Wall har blivit mamma.

Olivia Mellegård är långtidsskadad.

Det betyder att Tomas Axnér får genomföra det planerade EM-slutspelet i Danmark och Norge utan tre personer som har varit givna vänstersexor i det svenska landslaget.

– De spelarna som har varit med i de flesta mästerskapen saknas nu. Mellegård var den sista i den stommen. Det är ett hårt slag för oss. Särskilt med tanke på att det är många oprövade kort bakom henne i nuläget. Jag sa till Mellegård i somras, ”håll dig frisk, du är en viktig spelare för oss”, säger Tomas Axnér till SVT Sport.

”Det kommer bli fler”

Axnér är kritisk till hur Köpenhamn har tagit hand om sina spelare.

– Jag var faktiskt över och kikade på Köpenhamn förra veckan, jag såg henne spela. Jag såg även vilket schema de hade med tre matcher på fyra dagar. Plus annan träning med ganska tunna trupp. Det kommer bli fler offer, säger han och fortsätter:

– Klubbarna måste även vara varsamma med våra spelare. Det får inte bara vara på det hållet att de har synpunkter på att det kommer hem spelare som har skadats sig i mästerskapet. De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt än vad Köpenhamn gjorde i det här fallet.

Förbundskaptenen ska nu försöka hitta en ersättare i SHE.

– Det finns så klart alternativ i den inhemska ligan, vi får kika mer där. Sen har de kanske inte den internationella erfarenheten, de har inte spelat på den nivån. Men samtidigt, man får bara rutin genom att vara med, säger Axnér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.