Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lagerquist berätta om känslorna efter skadedomen och att hon missar OS om Sverige går dit. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Anna Lagerquist berättar om tuffa skadan: ”Försöker inte tänka på det”

Publicerad

Förra veckan slet Anna Lagerquist av korsbandet i vänster knä. Nu berättar hon för första gången om skadan som håller henne borta från ett eventuellt OS.

– Jag har kämpat och haft det som mål. Just nu försöker jag inte tänka på det, säger Lagerquist till SVT Sport.

Det var i Nantes matchen mot Brest förra veckan som Anna Lagerquist landade fel när hon skulle bryta en passning. Knät vek sig och den svenska försvarsstjärnan blev liggande på planen.

– Jag kände att något hände i knät och att det gjorde fruktansvärt ont. Lite så kände jag när jag drog mitt andra korsband förra gången. Men jag tyckte i situationen att det kändes mer som en översträckning, bara att knät vek sig bakåt i stället, säger Lagerquist till SVT Sport och fortsätter:

– Men jag kände ganska direkt att det var något som var riktigt trasigt, men sedan hoppas man alltid så klart innan man får det konstaterat.

Fick hjälp av landslagskompisarna

Lagkompisen i Nantes, Carin Strömberg, och Brests Jenny Carlson hjälpte sin landslagskollega av planen.

– Det var fint att ha det stödet.

Sa ni något till varandra?

– Jag tror alla vet hur tufft det är med korsbandsskador. Jag tror inte att det är så mycket att säga egentligen, bara ge en kram och hoppas det blir bättre.

”Känns väldigt tråkigt”

30-åringen väntar på operation och har så smått landat i beskedet att korsbandet är av.

– Det känns jättejobbigt när man får beskedet och vet hur lång rehabtid det är.

Hör Lagerquists tankar kring skadedomen och att hon missar OS i sommar i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.