Anna Lagerquist. Foto: Bildbyrån

Anna Lagerquist bryter med Rostov-Don

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren bröt med ryska klubben.

Nu gör Anna Lagerquist detsamma.

– Aldrig läge att åka tillbaka, säger landslagsspelaren.

Handbollsstjärnan Anna Lagerquist lämnade ryska gränsstaden Rostov när ryska invasionen av Ukraina började. Nu bekräftar mittsexan att hon inte kommer att återvända till klubben Rostov-Don.

– Jag frågade om det var möjligt att avsluta redan nu och där har klubben verkligen varit tillmötesgående och förstående. Sedan har det tagit lite tid, men det är också en del pappersarbete som ska bli klart, säger Lagerquist till Sydsvenskan.

Lagerquist tillhörde Rostov i knappa två säsonger, nästa ska hon spela för franska Nantes. Men hur resten av den pågående säsongen blir, vet tidigare Lugispelaren inte ännu.

– Om det blir att jag hittar ett annat lag att spela med resten av säsongen, eller om man helt enkelt hittar ett lag att träna med, det får vi se. Nu har det varit fokus med att ordna allt det praktiska med det här, säger hon.

Förra veckan bröt tränare Per Johansson sitt kontrakt med klubben Rostov-Don.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.