Per Johansson. Foto: Bildbyrån.

Efter oroligheterna – Per Johansson lämnar ryska storklubben

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan flydde handbollstränaren Per Johansson Ryssland.

Nu lämnar han den ryska storklubben Rostov-Don, meddelar handbollsklubben på Facebook.

”Jag vill tacka klubben från djupet av mitt hjärta för den tid vihaft tillsammans”, säger han.

Per Johansson kom till ryska Rostov-Don i september 2020. När SVT Sport nådde honom för cirka två veckor sedan flydde han gränsstaden.

Nu står det även klart att Per Johansson och Rostov-Don går skilda vägar.

”Jag känner mig inte trygg att komma tillbaka”

”Erfarenheten med Rostov-Don har och kommer för alltid att berikamitt liv. Vi slits isär när festen ska starta av skäl som vi intekan påverka. Det är en stor sorg i mitt hjärta att skiljas frånlaget på det här sättet. Jag kan förstå (och det är OK) att ni känner att jag kommer att svika er. Men i det här läget känner jagmig inte trygg att komma tillbaka även om en röst inom mig roparatt jag vill”, säger han till handbollsklubbens Facebook.

Under sin tränarsejour i storklubben var han med och vann ryska cupen och Supercupen. Rostov-Don kom även tvåa i ligan och klubben nådde också två kvartsfinaler i Champions League.

”Idag nådde klubben och jag en gemensam överenskommelse om attavsluta samarbetet. Jag hade en vilja och avsikt att återvända tiller när situationen blev bättre men jag har också full förståelseför att klubben vill gå vidare och avslutningen tillsammans med klubben var i en vänligton. Jag ska hålla tummarna för att säsongen avslutas på ett brasätt”, säger 51-åringen.

Nyligen presenterades Johansson som ny förbundskapten för det nederländska damlandslaget, ett uppdrag han inledde parallellt med Rostov-Don-jobbet, förra måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.