Anna Lagerquist med skydd runt handen. Foto: Bildbyrån

Mittsexan tillbaka efter skadan: ”I princip läkt”

Uppdaterad
Publicerad

Mittsexan Anna Lagerquist, 27, fick en spricka i båtbenet för drygt två månader sedan.

Men nu är nyckelspelaren tillbaka och redo inför Tokyo-OS.

– Sen vi kom hit till Japan har jag kunnat träna fullt med handbollen, säger hon till SVT Sport.

Det var på en träning i april som det svenska handbollslandslagets stöttepelare Anna Lagerquist skadade sig och fick en spricka i båtbenet. Sedan dess har hon successivt återhämtat sig.

– Den är helt bra, den har i princip läkt. Sen vi kom hit till Japan har jag kunnat träna fullt med handbollen. Handen har reagerat bra, så nu är det bara att komma in i handbollstempo och tajming.

Det är inget som besvärar dig i ditt handbollsspel?

– Nej, det är mer att det har varit några månader utan handboll. Det är bara att jag ska komma in i det igen. Varje träning tar jag tillfället i akt att komma tillbaka i riktigt bra form.

Du hade tur enligt läkarna?

– En fraktur på båtbenet är inte så bra, men jag hade väl den ”bästa” frakturen av alla man kan ha. Det var en spricka i båtbenet och allt låg där det skulle. Det var bara att ha ett skydd i åtta veckor. Det var ingen operation som krävdes.

”Tycker att vi visat bra spel”

Den högerhänta mittsexan, med 69 landskamper på kontot, har börjar komma in i tränings- och sömnrutinerna i Japan.

– Nu har vi varit här några dagar och jetlaggen börjar släppa och jag sover bättre. Vi kan ta i lite mer på träningarna, så det känns helt okej.

Hon menar att landslaget har goda chanser att ta sig långt – men då gäller att göra jobbet och ta sig vidare ur gruppsspelet.

– Det handlar också om vilka vi möter, men jag tycker att vi har visat under de här samlingarna och träningsmatcherna att det finns mycket bra spel och många bra saker vi har på gång.

Den 25 juli spelar Sverige OS-premiär mot Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.