Jenny Carlson med fem mål i dag. Foto: Bildbyrån

Sverige med besked inför OS – slog Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Näst sista matchen före OS.

Då vann Sverige mot Ryssland med 31-28.

– Det är alltid positivt inför OS att vinna över Ryssland eftersom vi också har dem i gruppen, säger Jenny Carlson enligt handbollslandslagets hemsida.

Om några veckor drar OS igång och det svenska handbollslandslaget laddar med matcher i 's-Hertogenbosch, Nederländerna. Sverige ställdes mot Ryssland under lördagen – och vann med 31-28.

Svenskorna visade fin form och hade ett resultatmässigt övertag i stora delar av matchen.

– Det är två lag som har tränat tungt, det syntes. Vi hanterade det på ett bra sätt och hade en tydlig ambition att springa och gjorde nio, tio mål på kontringar och snabba avkast, det är jätteviktigt för oss, säger Tomas Axnér enligt handbollslandslagets hemsida.

Ryssland tog ledningen, sedan växlade Sverige upp och i halvtidspausen hade man förarsäte med 15-13.

– Jag är jättenöjd att vi gör 31 mål på Ryssland, men det var också möjligt eftersom det blev så många anfall då matchen gick i högt tempo. Jag tycker också att de lösningar och avtal vi hade pratat om i försvaret funkade bra. Och så hade vi ett riktigt bra kantspel där alla fyra satte sina lägen.

Nästa match i morgon

Jamina Roberts noterades för sex mål – och två andra som imponerade var Nathalie Hagman samt Jenny Carlson som gjorde fem mål vardera.

– Sen vill jag lyfta fram Jamina Roberts lite extra, hon var bäst på planen, säger Axner.

Carlson är uttagen som högernia, men fick också gå ner och vikariera som vänstersexa.

– Det är alltid positivt inför OS att vinna över Ryssland eftersom vi också har dem i gruppen, säger Carlson.

Sverige spelar sin sista genrepsmatch i morgon, mot Nederländerna klockan 18.15. Första OS-matchen, där Spanien står för motståndet är den 25 juli.

OS-grupperna

Grupp A:

Nederländerna

Montenegro

Norge

Japan

Sydkorea

Angola

Grupp B

Spanien

ROC (Rysslands olympiska kommitté)

Ungern

Sverige

Frankrike

Brasilien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.