Nathalie Hagman. Foto: Bildbyrån

Hagman efter petningen: ”Det var en besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett blekt EM var Nathalie Hagman petad i vårens OS-kvalmatcher med handbollslandslaget.

Men efter en stark säsong i sitt klubblag Nantes är bolltrollaren tillbaka i OS.

– Petningen gjorde att jag ville bevisa att det inte skulle hända igen, säger Hagman till SVT Sport.

Efter ett blekt EM där Sverige slutade elva valde förbundskaptenen Tomas Axnér att peta Nathalie Hagman till OS-kvalmatcherna.

– Det var inget jättebra mästerskap från min sida eller från oss som lag. Det var en stor besvikelse. Jag tror självförtroendet saknades där. När man tvekar lite som handbollsspelare blir det sällan bra, säger Hagman.

”Är aldrig kul”

Men efter petningen har Hagman vaknat till liv i sitt klubblag Nantes, som under våren vann final four. Hagman var en starkt bidragande orsak eftersom hon gjorde elva mål i semifinalen mot Siofok.

– Att inte bli uttagen är aldrig kul. Men det gjorde också att jag ville att det inte skulle hända igen, för jag ville väldigt gärna bli uttagen till OS.

”Baserat på prestation”

Förbundskaptenen Tomas Axnér:

– Det är baserat på prestation. Hagman har haft en jättefin vår i sitt klubblag, men har också arbetat hårt för att ta sig tillbaka och det ska så klart belönas. Hon kvalificerar sig på sportsliga meriter. Hon hade ett EM som inte var i paritet med vad jag hade förväntat mig, nu har hon bevisat motsatsen, säger Axnér om Hagman som är revanschsugen:

– Att gå vidare från gruppen är första målet. Sen är det ju kvartsfinal och efter det är det bara två matcher kvar, säger Hagman.

Det låter enkelt?

– Ja, det är väldigt lätt att sitta här och säga en massa. Men åker man dit vill man vinna alla matcher. Konstigt om man bara åker dit för att delta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.