Niclas Ekberg och Oskar Sunnefeldt är tyska mästare. Foto: Bildbyrån/TT

Svenskarna blev tyska mästare – efter stor dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Sista omgången i tyska Bundesliga.

Då vann Oskar Sunnefeldt och Niclas Ekbergs Kiel mot Rhein-Neckar Löwen – och knep därmed ligatiteln framför ögonen på ett annat svensklag: Flensburg.

En poäng skilde tabellettan Kiel och andraplacerade Flensburg åt inför den sista omgången av högstaligan i Tyskland.

Och det blev ett rafflande avgörande.

Kiel, med Oskar Sunnefeldt i truppen och knäskadade Niclas Ekberg på läktaren, ställdes mot Rhein-Neckar Löwen i sista omgången och tillställningen blev jämn. De förstnämnda hade en knapp ledning med 13-12 i halvtid. Samtidigt övertygade Jim Gottfridsson och Hampus Wannes Flensburg på hemmaplan och gick ut med den stora ledningen 24-12 över Balingen-Weilstetten i paus.

30 spännande minuter väntade.

Fortsatte jämnt

Det fortsatte att hagla in mål mellan Rhein-Neckar Löwen och Kiel och resultatmässigt var det jämnt. I den parallella matchen tog gästerna för sig mer och hindrade Flensburgs ledning från att eskalera ytterligare.

När slutsignalen ljöd mellan Flensburg och Balingen-Weilstetten visade resultattavlan 38-26.

Då återstod fem minuter i Kiels match – där det stod 23-23. De skulle också hålla ut och slutsiffrorna skrevs till 25-25. Kiel försvarar därmed fjolårsguldet och tar sin 22:a ligatitel.

För Flensburg stod Hampus Wanne för stor uppvisning med sina tio mål. Jim Gottfridsson gjorde å sin sida tre.

KLIPP: Här blir Sävehos svenska mästare för sjunde gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.