Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Blohm berättar om tuffa tiden: ”Varit jobbigt”. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Linn Blohm om tuffa tiden i klubblaget: ”Landslaget har betytt extra mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av Sveriges viktigaste spelare inför sommarens OS.

Men till mästerskapet kommer Linn Blohm med en tung klubblagssäsong i ryggen där speltiden varit sparsam.

– Landslaget har betytt extra mycket för mig den här säsongen, säger hon till SVT Sport.

Det har snart gått tre år sedan Linn Blohm skrev på för den ungerska storklubben Györ, som vunnit Champions League fem gånger. I år är laget framme i kvartsfinal där man ställs mot norska Vipers Kristiansand.

Från att ha haft en stor roll har Blohm den här säsongen knappt fått spela.

OS i Paris 2024

– Det är klart att det varit en tuff period med den tränaren (danske Ulrik Kirkely, reds. anm.) vi haft, att man inte fått så mycket tillit och inte fått spela så mycket. Jag är ju ändå där för handbollens skull, säger Blohm.

”Matchform är något helt annat”

Den begränsade speltiden gjorde att linjestjärnan kom till vinterns VM med en osäkerhet på den egna matchformen.

– Jag var, inte orolig, men jag visste inte helt var jag stod eftersom jag inte spelat matcher. Och matchform är något helt annat än att vara bra tränad. Du kan inte träna matchform utan att spela match. Så jag visste inte hur jag var matchformsmässigt. Samtidigt var jag sjukt taggad på att få spela handboll.

Blohm blev uttagen till VM:s all star-lag och senare också nominerad till världens bästa spelare 2023. Trots det har speltiden fortsatt varit knapp i klubblaget – och i sommar väntar OS med Sverige.

Ett år kvar på kontraktet

Känner du oro över att komma till OS med lite speltid i kroppen?

– Nej. Det positiva för mig är att när jag inte spelat har jag kunnat träna på lite mer och har kunnat fokusera mer på fysiken. Och får man inte spela hemma så blir man ännu mer sugen på att spela med landslaget.

Blohm har ett år kvar på kontraktet med Györ och räknar med att stanna kontraktet ut. Hon hoppas också på mer speltid då svenske Per Johansson nyss tagit över och ska leda laget säsongen ut.

– Förhoppningsvis blir det bättre. Och jag trivs så bra utanför handbollsplanen och med tjejerna. Så ett år till och sedan får vi se vad som händer efter det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet