Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Heidi Warrens glädje efter matchen: ”Våra idoler”. Foto: Bildbyrån/SVT

Trots storförlusten mot Sverige i OS-kvalet – Storbritannien lyriskt: ”Våra idoler”

Uppdaterad
Publicerad

Storbritannien blev totalt överkört av Sverige när OS-kvalet avslutades. Trots det var det lyriska brittiskor efter matchen.

– Det var fantastiskt. De här spelarna är mina idoler, så det är lite galet att få möta dem, säger Heidi Warren till SVT Sport.

När Kamerun inte fick inresevisum till Ungern blev det i stället Storbritannien som till slut fick platsen i Sveriges OS-kvalgrupp. Den unga handbollsnationen hade bara 48 timmar på sig att samla ihop laget och ta sig till ungerska Debrecen.

– Jag fick bara ett meddelande som sa att det var brådskande att svara och att man skulle avboka alla planer. Att få det här meddelandet var en dröm. Helt fantastiskt att vi skulle få spela mot Sverige, Japan och Ungern. Riktiga toppnationer, säger StorbritannienS Heidi Warren.

”Hoppas jag får prata med dem”

Warren, som fyllde 19 år i dag, är en av de yngsta spelarna i Storbritanniens landslag. Till vardags spelar hon i U19-laget i danska Ikast – och i klubbens A-lag finns inga mindre än svenskduon Emma Lindqvist och Irma Schjött.

– Jag har aldrig träffat dem. Bara sett dem träna och spela. Det är bara en sådan stor erfarenhet att spela mot dem. Jag hoppas att jag får chans att prata med dem, säger Warren.

Storbritannien lämnar OS-kvalet med tre storförluster. Mot Sverige blev det hela 8-52, vilket för svensk del betyder att man är klart för sommarens OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.