Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Se fyra av Clara Bergstens totalt sju mål från Skurus seger. Foto: Bildbyrån

Besvikelse i Västerås efter förlusten: ”Vi klev aldrig av bussen – inte okej”

Uppdaterad
Publicerad

Skuru utjämnade kvartsfinalserien mot Västerås efter seger med 36-26 hemma i Nacka.

Då sågade Västerås högernia Johanna Hellgren lagets insats.

– Vi klev aldrig av bussen. Det här är inte okej, säger hon till C More.

Västerås vann den första kvartsfinalen med uddamålet, 29-28, på hemmaplan i tisdags. Men ett Skuru med revansch att utkräva visade tidigt att de tänkte göra en bättre match i dag.

Halvvägs in i den första halvleken skiljde sex bollar, och ställningen var hela 19-11 i halvtid. I andra halvlek spädde de på siffrorna ytterligare och vann till slut med tio bollars marginal, 36-26.

Clara Bergsten och Jennifer Johansson gjorde sju mål vardera för hemmalaget.

– Det ser ganska bra ut överlag, men det finns småsaker att finslipa på som kommer att bli bättre till nästa match. Till exempel tappade vi tempot i andra halvlek och hade för många tekniska fel, säger högernian Alexandra Bjärrenholt till C More.

”Inte representabelt”

Johanna Hellgren i Västerås var allt annat än nöjd när hon intervjuades efteråt.

– Jag är jättebesviken över vår insats. Att förlora med tio så här känns inte alls bra. Vi behöver verkligen åka hem och fundera på hur vi ska möta deras kontringsspel för de var otroligt mycket vassare än oss i dag, säger hon till C More.

Den tredje kvartsfinalen spelas först om två veckor, lördag den 15 april, på grund av ett landslagsuppehåll.

– Skönt för oss att få några extra dagar på oss till förberedelser för det här var inte representabelt. Det här är inte okej, säger Hellgren.

I klippet ovan: Se fyra av Clara Bergstens totalt sju mål från Skurus seger.

MATCHFAKTA

SM-slutspel, damer – kvartsfinal 2 i bäst av 5

Skuru-Västerås 36-26 (19–11)

Skuru: Clara Bergsten 7, Jennifer Johansson 7, Kaja Stojilkovic 5, Alexandra Bjärrenholt 4, Rikke Nielsen 3, Isabel Van Kerkvoorde 3, Amelia Lundbäck 2, Malin Berndal, Elizabeth Collado Ngamandouva.

Västerås: Ulrika Olsson 4, Tilde Skoog 4, Love Kumlin 4, Victoria Otrander 3, Viola Paulsen 2, Svea Lind, Carolina Ingesson, Maja Wiklund.

1-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.