Carmen Martins Sävehof fick se sig besegrat av tabellfemman VästeråsIrsta. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Västerås stoppade Sävehofs galna segersvit

Sävehof är inte längre obesegrat i SHE den här säsongen.

VästeråsIrsta hittade en väg att vinna mot seriesuveränen.

Förlusten var Sävehofs blott andra förlust på hela säsongen, SHE och Svenska cupen inkluderat. Partillelaget föll i den andra finalmatchen mot H65 Höör men det räckte ändå till ett cupguld.

VästeråsIrsta ledde efter första halvlek med 14-12 och det var egentligen inget snack i andra halvlek. Hemmalaget seglade ifrån och vann med 31-24. Västerås målvakt Elin Lindblom stod för 15 räddningar och spelade en avgörande roll i vinsten. Nu går laget upp på en femte plats inför sista omgången.

Sävehofs segersvit stannar alltså på 20 stycken i rad, men har sedan tidigare säkrat seriesegern.