Redbergslids tränare Jasmin Zuta. Foto: Bildbyrån

Banderoller i Scandinavium – nu kräver Zuta svar

Uppdaterad
Publicerad

Inställt och avbrutet på grund av kondens på golvet senast. När Redbergslid återigen var tillbaka i Scandinavium uttrycktes oro för framtiden både från läktarplats och tränaren Jasmin Zuta som kräver svar från Göteborgs stad.

– Jag hoppas att de kan presentera en lösning inom en snar framtid, säger Zuta.

När RIK föll med uddamålet hemma mot Alingsås rullades det ut banderoller på läktaren. Men det var inte missnöje med laget som det berörde – utan snarare ett svar kring arenafrågan.

”Det här håller inte längre – lös arenafrågan”.

 Till skillnad mot det senaste hemmamötet med IFK Skövde kunde matchen fullföljas den här gången. Men det finns en oro kring framtiden.

Efter att Lisebergshallen revs kring årsskiftet så har RIK inte längre en egen hemmahall.

– Klart att det påverkar att inte ha en hemmaarena. Nu hände det som hände mot Skövde och vi får stå till svars för det. Men så klart att det finns en oro. Vi får se hur det här slutar, säger RIK-tränaren Jasmin Zuta.

Hur ser framtiden ut?

– Man önskar att någon styrande i Göteborgs stad ställer sig upp och berättar för oss och ungdomarna, som vi jobbar jättehårt för att skapa en framtid för, var det nya bygget ska ligga. Det finns en frustration. Samtidigt har vi varit tydliga med att vi vill fokusera på det sportsliga och försöka prestera bra handboll. Det är det som är vår agenda. 

Klubben vet för närvarande inte var de ska spela sina matcher nästa säsong. Samtidigt väntar en fullspäckad vår med flera evenemang i Scandinavium. Förutom att Frölunda som spelar SHL-matcher ska bland annat Göteborg Horse Show och Melodifestivalen arrangeras i arenan.

Blir det kaos då?

– Jag vet inte. Jag har bara sett schemat och skulle man sätta sig ner och titta på det så kan man se att Scandinavium som arena har att jobba med. Det kommer vara en jäkla massa arrangemang, men det ligger ovanför mitt bord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.