Alingsås drog det längsta strået mot Redbergslid. Foto: Bildbyrån

Alingsås vände fyrmålsunderläge i Scandinavium

Uppdaterad
Publicerad

SM-finalisten Alingsås såg ut att förlora mot Redbergslid i Scandinavium vid underläge 19-23 långt in i andra halvlek. Men laget gjorde en mäktig vändning i slutet av matchen och vann med 29-28 i mötet mellan två fullpoängare.

– Ingenting stämmer bakåt, de får glida igenom alldeles för lätt, säger Redbergslids målvakt Christian Zetterlund till SVT Sport.

Spelarna dansade i ring i Scandinavium där de svarta draperierna tagits bort för att få en kallare hall och undvika kondens på det glatta parkettgolvet. För två veckor sedan avbröts RIK-Skövde på grund av kondens.

– Vi fortsätter att kämpa och vinner tack vare vår moral trots att det inte såg så bra ut. Vi kom inte alls upp i nivå, speciellt i första och det blev en kämpamatch. Vi står bättre i försvaret i andra och får med oss fler räddningar, säger Andreas Lang som gjorde fyra mål från sin högernia-position till C More.

”Jag är fruktansvärt besviken”

Efter 54.41 klev Felix Claar rätt fram och sköt 27-26 för Alingsås som då tog ledningen för första gången i matchen. I anfallet efter räddade sedan Alingsås målvakt. Claar hoppade sedan upp och sköt Alingsås till 28-26-ledning. Det sista målet, 28-29 gjorde RIK med fyra sekunder kvar och hemmalaget var aldrig nära att få med sig poäng när matchen väl rann dem ur händerna.

– Jag är fruktansvärt besviken. Tycker att vi hade matchen länge. De lägger ett stort tryck på mig i andra halvlek och jag klarade inte av det. Vi går i Alingsås fälla i andra halvlek, säger RIK:s Oskar Ysander.

– Det här så här handbollen går, det svänger fort, konstaterar Christian Zetterlund.

Alingsås har nu fyra segrar på lika många inledande matcher.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.