Markus Thorbjörn gjorde sju mål för Redbergslid mot Sävehof Foto: Bildbyrån

Redbergslid segrande ur derbyt mot Sävehof

Redbergslid har fått en perfekt start i årets handbollsliga. I dag kom andra raka segern när laget besegrade Sävehof i derbyt med 28-25.

– Det är mycket kriga i dag, säger Markus Thorbjörn till C More.

Det såg ut att kunna gå mot en säker seger för Redbergslid när Tobias Johansson satte 11-6 efter 20 minuters spel. Och gästerna höll kvar i ledningen in i halvtid, då med 15-11. Men fyra måls ledning är ingen säker ledning i handboll, det fick Redbergslid erfara när Sävehof kom ut piggare i andra halvlek.

Hemmalaget kom ikapp, och kvitterade till 23-23 med sju och en halv minut kvar av matchen. Men Då gjorde Redbergslid ett mini-ryck, och gick ifrån till 25-23, en ledning som de skulle behålla matchen ut och vann till slut med 28-25.

– Fartfylld match, det är mycket kriga i dag, säger Markus Thorbjörn, som gjorde sju mål för Redbergslid, till C More.

Segern var Redbergslids andra på lika många matcher i inledningen av handbollsligan, för Sävehof var det andra förlusten på tre matcher.

– Jag tycker vi börjar bra, det visar att vi vill vara med i toppen och kämpa, säger Markus Thorbjörn.