Besvikna RIK-miner efter onsdagens avbrutna match. Foto: Bildbyrån

Redbergslid blir kvar i Scandinavium – trots premiärdebaclet

Uppdaterad
Publicerad

Redbergslids match mot IFK Skövde tvingades avbrytas efter knappt två minuter på grund av kondens i tillfälliga hemmaarenan Scandinavium.
Men trots debaclet så talar allt för att RIK kommer fortsätta spela i Scandinavium.
– Vi ser ingen annan lösning, säger sportchef Henrik Lundström till SVT Sport.

Lisebergshallen revs under vintern och våren 2019 för att ge plats åt tågtunneln Västlänken.

Ett hårt slag för handbollslaget Redbergslids IK som hade Lisebergshallen som sin hemmaplan. Men trots att det stått klart i flera år att arenan skulle rivas har inte RIK fått någon ny permanent arena, och ett sådant beslut verkar inte vara nära förestående.

Därför spelar laget denna säsong och nästa i Scandinavium. Men när hemmapremiären skulle spelas mot IFK Skövde i onsdags, fick matchen avbrytas redan efter knappt två minuter på grund av kondens, som gjorde att spelare halkade.

Oklart när Skövde-matchen återupptas

När matchen kommer att spelas klart är inte bestämt, men allt talar för att Redbergslid kommer att spela i Scandinavium även framöver, trots premiärdebaclet.

– Något annat finns inte presenterat för oss och vi ser ingen annan lösning. De hallar som har nämnts i media är inte godkända av Handbollsförbundet, så det är inte vi som väljer bort dem. Det är förbundet som har regler och för att ha dispens för en mindre arena måste man ha ett bygge klart inom Göteborgs kommun för framtiden, säger RIK:s sportchef Henrik Lundström till SVT Sport.

– Vare sig vi vill eller inte så är vi inställda på att spela i Scandinavium. Vi hade en vårsäsong där det fungerade utan problem med underlaget, men i onsdags var det som bortblåst.

Hur ser du på den här situationen som uppstått med arenafrågan?

– Det är klart det är en olycklig situation för hela vår klubb. Vi pratar mycket om elitverksamheten och vårt A-lag, men för oss som jobbar inom föreningen pratas det mest om att ungdomarna inte kan se sina idoler i en gemensam hall. Sen är läget med Scandinavium bra. Det är ett centralt läge och vi vill vara en central klubb. Vi vill ha en hall så nära som möjligt våra medlemmar, och de flesta medlemmarna finns i centrala Göteborg, Örgryte och Härlanda.

På vilket sätt har ni tryckt på Göteborgs stad de senaste åren om en ny arena?

– Vi har haft möten i princip varje vecka i sex år åtminstone. Klubben har lyft frågan sedan 2013-2014, då det var känt redan då att Lisebergshallen inte skulle så kvar så länge. Vi har pressat på men kan inte göra så mycket mer, det är deras beslut i slutändan, säger Lundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer