Magnus Wislander hoppas att debaclet i Scandinaivum var en engångsföreteelse. Foto: Bildbyrån

Magnus Wislanders kritik: ”Känner en hopplöshet”

Uppdaterad
Publicerad

Redbergslids hemmaarena Lisebergshallen revs tidigare i år – men än finns ingen ny arena planerad.

Det gör klubbikonen Magnus Wislander kritisk.

– Man känner en hopplöshet, säger han till SVT Sport.

Matchen mellan Redbergslid och IFK Skövde tvingades avbrytas efter knappt två minuters spel i onsdags på grund av kondens som gjorde att spelarna haklade på golvet.

RIK har Scandinavium som tillfällig hemmaarena då Lisebergshallen rivits och ingen ny arena är planerad. Magnus Wislander, klubbikon och numera assisterande tränare i Redbergslid, hoppas att det inträffade var en engångsföreteelse.

– Förhoppningsvis är det bara ett misstag av dem som ska göra i ordning hallen till oss. Jag vet att jag har spelat landskamper där förr i tiden när det har varit på det sättet. Det är bara hoppas att de rättar till det till nästa match, säger han till SVT Sport.

Kritisk till Göteborgs stad

Nästa hemmamatch för Redbergslid är den 23 september. Var spelar ni då?

– Jag utgår från att det är i Scandinavium. Vi har inga möjligheter att spela någon annanstans. Det här handlar om Göteborgs stad och de förutsättningar de ger till oss, så enkelt är det. Vi är inte intresserade av att spela i någon annan arena så länge vi inte har en egen hall.

Hur känner du kring att det blivit så här gällande arenafrågan?

– Som en som brinner för handboll så är det klart att det inte är så värst bra att det inte finns någon hall till förfogande. Sen är det inte bara vi som är drabbade utan det finns flera byggnader och hallar som är undermåliga.

– Så som idrottsintresserad undrar man hur intresserat Göteborgs stad är av att bedriva idrott överhuvudtaget, både vad gäller topp och bredd.

”Ingen vill stå för besluten”

Redbergslid har länge legat på Göteborgs stad för en lösning på hall vid Lisebergshallens rivning, utan att något beslut tagits.

Börjar luften gå ur er lite?

– Ja, det känns som en hopplöshet på något sätt. Snart är det enda alternativet som finns kvar en privat finansiering, men att köpa loss mark är inte heller världens lättaste. Det känns som ett ekorrhjul som snurrar, där alla tycker att det behövs en ny arena men ingen vill stå för besluten.

Efter de knappt två spelade minuterna i onsdags väntar en slags nypremiär på söndag. Då möter RIK de regerande mästarna Sävehof i Partille.

– Spelarna lär ju inte vara slitna från förra matchen i alla fall, haha. Vi är självklart taggade, det är ett derby och mot Sävehof som vann guld i våras. Vi ser fram emot det, säger Wislander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.