• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

IFK Ystad-Ystads IF. Foto: Bildbyrån

”Lillebror” Ystad skrällde stort i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

En dansk skickade in målen framåt och i det egna målet stod en före detta Ystads IF-målvakt i vägen.

Tillsammans bidrog de till att ”lillebror” IFK Ystad skrällde och vann mot Ystads IF med övertygande 28-24.

– Glädjen är enorm. Jag är jätteglad att vi kan vinna, säger den förre Ystads IF-målvakten Måns Landgren till Ystads Allehanda.

Ja, släkten var värst när IFK Ystad skrällde mot storebror i Ystads-derbyt. Unge Måns Landgren i IFK-målet stod för flertalet fantastiska räddningar och bidrog starkt till att hålla ner målskyttet erkänt offensivt skickliga Ystads IF.

Och framåt fungerade skyttet. Både dansken Jonathan Mollerup, åtta mål, och Johan Nilsson, sex mål, hittade rätt med distansskyttet.

13-10 i paus blev sedan 28-24 inför 2 422 åskådare i Ystad Arena.

Segern gör att IFK Ystad går upp i serieledning efter tre omgångar. Det ska dock nämnas att det är en haltande tabell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.