Foto: TT Nyhetsbyrån

Blågul handboll direkt i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Både damlandslaget och herrlandslaget har fokus på handbollens EM-slutspel.

De närmaste fyra landskamperna visas direkt i SVT.

– Vi vill ju att matcherna ska kunna ses av så många som möjligt, säger Stefan Lövgren, landslagschef.

Damlandslaget laddar upp inför EM i december och herrlandslaget går in i kvalet till EM 2022. Nu är det klart att de kommande två hemmamatcherna för båda landslagen sänds i SVT. Torsdag den 5 november inleder herrlandslaget sin EM-resa med kvalmatch mot Rumänien i Partille. Matchen sänds direkt i SVT, precis EM-kvalet hemma mot Montenegro den 9 januari.

– Det har varit tunt med direktsänd landslagshandboll i SVT under några år men landskamperna vi sände i början på oktober gav både våra tittare och oss mersmak. Det är därför med stor glädje som vi nu tar oss an ytterligare fyra matcher med två av Sveriges populäraste landslag. Det känns dessutom extra viktigt att kunna bjuda vår stora tv-publik på dessa matcher när både idrotten och samhället befinner sig i ett väldigt ansträngt läge på grund av covid-19, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

Damernas EM-slutspel avgörs i Norge och Danmark den 4-20 december.

Den 28 och 29 november genrepar Sverige i Trollhättan med dubbla landskamper mot Ungern, och även de landskamperna sänds i SVT.

– Såväl spelarna som vi som jobbar runt landslaget vill ju att matcherna ska kunna ses av så många som möjligt och SVT är närmast en garant för höga tittarsiffror och stort genomslag. Att våra fyra kommande hemmamatcher kommer att visas i kanalerna som når flest gör att intresset inför mästerskapen kommer att bli ännu större, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Handsbollslandslagen i SVT

Visa

Herrarnas EM-kval

Torsdag 5 november: Sverige-Rumänien, 18:00 SVT2/SVT Play

Lördag 9 januari: Sverige-Montenegro, 15:55 SVT1/SVT Play

Damerna inför EM

Lördag 28 november: Sverige-Ungern, 16:25 SVT1/SVT Play

Söndag 29 november: Sverige-Ungern, 15:25 SVT1/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer