Viss publik kommer tillåtas under EM i december. Foto: TT

Klartecken för handbolls-EM – med publik

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-EM i Norge och Danmark ska spelas i december – trots allt. Nu står det också klart att publik kommer att tillåtas på arenorna – i begränsad form.

I somras hotade det danska förbundet med att hoppa av arrangörskapet eftersom ekonomin inte gick ihop utan publikintäkter.

Arrangörerna och det europeiska handbollsförbundet EHF har nu kommit överens om hur EM ska kunna genomföras. Med åtminstone lite publik på läktarna.

Handbolls-EM

Matcherna i Danmark kommer att spelas som planerat i Herning och Frederikshavn på Jylland. I den sistnämnda orten ska det svenska damlandslaget spela sitt gruppspel.

Hoppas på lösning

Danska regeringen tillåter 500 åskådare på matcherna, men arrangörerna hoppas kunna presentera en lösning för att ta in fler supportrar, skriver EHF i ett pressmeddelande.

Matcherna i Norge kommer alla att spelas i Trondheim där arrangörerna hoppas få ta in 200 åskådare som mest. Ursprungligen skulle även Stavanger och Osloförorten Bærum arrangera matcher, men nu blir det bara en norsk spelort.

Semifinaler och final spelas i Trondheim. EM avgörs 3-20 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet